Main menu

Priprema za polaganje IELTS GENERAL

IELTS  je  sertifikat  koji se traži za iseljenje u zemlje engleskog govornog područja. Ukoliko planirate da se selite u neku od ovih zemalja, biće vam najverovatnije potreban IELTS General.

Postoje dve verzije ovog ispita: Academic i General. Academic (akademski) je namenjen studentima koji nastavljaju školovanje u inostranstvu, a general (opšti ) ljudima koji se sele u neku od zemalja engleskog govornog područja. Na ovom ispitu testira se uspešnost u razumevanju tekstova (reading), razumevanje govora (listening), pisanje (writing) i usmena komunikacija (speaking). IELTS jedino nije prihvaćen u Americi.

Na IELTS-u ne možete da položite ili padnete, već dobijate ocenu od 0 do 9, u zavisnosti od uspešnosti na ispitu. Trenutno poželjna ocena koja se traži u ambasadama pri podnošenju dokumenata za iseljenje je 6,5 – 7. Da bi postigli taj nivo znanja, potrebno je da budete na solidnom višem srednjem nivou znanja.

Naravno, ocena koju treba da dobijete da bi se kvalifikovali za vizu zavisi od tipa vize za koju aplicirate, pa je potrebno da prvo proverite koja ocena se očekuje od vas, pa da onda počnete sa pripremom.

ELTISI uspešno  priprema polaznike za IELTS već dugi niz godina. Za uspeh je potrebno puno rada, ali i iskusni predavači koji će vam pomoći da dođete do željenog cilja. Vi znate gde, ELTISI zna kako!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *