Main menu

Priprema za SAT-izazov ili nocna mora?

Škola engleskog jezika ELTISI  već godinama sa uspehom priprema polaznike za polaganje  SAT.

Evo par detalja za sve one koji imaju dileme u pogledu postizanja dobrih rezultata na ovom ispitu:)

Svako ko se susreo sa  ispitom SAT  verovatno se zapitao da li ga je uopšte  moguće spremiti i koliko meseci (ako ne i godina) treba da provedete učeći nove reči tako da vam tekstovi sa ispita budu razumljivi

Najčešći problemi u toku pripreme jezičkog dela su nezgodni tekstovi sa hrpom nepoznatih reči, teme koje mnogima ne leže (od istorijskih dešavanja do svemirskih pronalazaka) i nemogućnost da se održi pažnja pri vežbanju.

Postoje liste sa ogromnim brojem novih ‘učenih’ reči od kojih će se neka možda pojaviti na ispitu, a možda i ne. To je zaista frustrirajući deo pripreme!

Takođe, i ako učite danima, može se desiti da Vaši rezultati  možda neće biti odraz količine vremena  koje ste proveli vežbajući, ali nemojmo biti pesimistični!

Još jedan izazov je svakako i kako izabrati pravu knjigu za pripremu u moru literature koja je na raspolaganju. Vaša motivacija sigurno neće biti na zavidnom nivou kada prvi put otvorite knjigu koja je teška oko 1 kilogram. Naoružajte se strpljenjem i finansijama za koprianje stotine strana materijala koji će vam biti neophodan da bi se približili svom cilju. Zato je najbolje angažovati profesora koji već zna koja knjiga (tačnije knjige) mogu da vas pripreme za SAT kako nebi traćili dragoceno vreme.

Dakle, koji je odgovor na pitanje iz naslova?

Da, priprema SAT ispita nije laka, frustrirajuća je na mnogo načina, ali moguće je postići dobar rezultat, a preduslovi za to su da ste pre svega na dobrom nivou znanja (B2 najmanje) i da ste spremni da vredno radite.

Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *