Main menu

Privatni časovi engleskog ili rad u grupi?

Ako planirate da počnete sa učenjem engleskog jezika, verovatno se pitate da li da krenete u grupu ili da se odlučite za privatne časove. Mi, u školi engleskog jezika ELTISI, možemo da podržimo oba izbora. ELTISI  organizuje i grupnu i individualnu nastavu za sve uzraste i nivoe znanja.  Vaše je samo da odlučite šta tačno želite 🙂

Dobre strane

Privatni časovi engleskog ili rad u grupi?Pre nego što odlučite koji način učenja je dobar za vas, razmislite o vašim ciljevima i razlozima učenja.

Privatni časovi engleskog su dobri za one koji žele da urade više za kratko vreme. Takođe su dobri za ispunjavanje kratkoročnih ciljeva, na primer sticanje jedne od diploma Kembridž univerziteta. Rad u grupi je bolje rešenje ukoliko niste u stisci sa vremenom i ukoliko učenju engleskog jezika možete da pristupite opušteno, bez nekog roka.

Prvi korak – malo istraživanja

U Novom Sadu ima preko 100 škola engleskog jezika ( možda i više! ). Stoga, nije lako naći pravu. Mnoge škole engleskog nude časove po ekstremno niskim cenama, što ne mora biti znak lošeg kvaliteta Ali, u većini slučajeva znači da koriste zastarele udžbenike i metode ili imaju niske standarde (koliko para, toliko muzike!). S druge strane, najskuplja škola sa modernom opremom i aktuelnim udžbenicima ne mora da bude i najbolja (i obično nije!). Istina je verovatno negde na pola puta. Znači, prvo malo istražite. Raspitajte se kod prijatelja, kolega, roditelja u školi ili vrtiću. Sigurno neko ima iskutvo koje može da vam pomogne.

Mnogi će se zapitati kako to da je u cena u nekim školama duplo niža nego u nekim drugim. Da li to znači da profesor zna 30% ili 50 % više u jednoj školi engleskog nego u drugoj, jeftinijoj? Pa i to je moguće!  Zato, procenite svoje potrebe i želje i tražite value for money, odnosno školu u kojoj su usluga i cena u ravnoteži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *