Main menu

Šta je IELTS?

IELTS je međunarodno priznat sertifikat potreban svima koji žele da studiraju na nekom od evropskih / australijskih univerztiteta ili da emigriraju u evropske zemlje, Kanadu, Australiju ili Novi Zeland. Ovaj ispit testira sve aspekte poznavanja jezika potrebne tokom studiranja ili života na engleskom govornom području i namenjen je  kandidatima starijim od 16 godina.

Test ima četiri dela i obuhvata proveru sve četiri jezičke veštine

  • slušanje
  • čitanje
  • pisanje
  • usmenu komunikaciju

Postoje Opšti IELTS (General Training) i Akademski IELTS (Academic IELTS) i razlikuju se po zadacima za čitanje i pisanje, dok su slušanje i usmeni deo ispita isti za obe varijante.

Akademski nivo procenjuje sposobnost kandidata da prate nastavu i obavljaju zadatke na engleskom jeziku, dok Opšti IELTS ocenjuje sposobnost kandidata da se snađe u svakodnevnim životnim situacijama kao što su razumevanje priručnika za kućne aparate ,pisanje pisma kojim se traže dodante informacije ili se ulaže žalba na kvalitet nekog proizvoda ili usluge.

logo priprema kandidate za obe verzije IELTS ispita,a sam ispit se polaže u organizaciji Britanskog saveta. Polaznici ovog kursa dobijaju diplomu Univerziteta u Kembriđžu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *