Main menu

Uloga projekata u učenju engleskog kod dece

20150224_143420

U školi engleskog jezika ELTISI kursevi engleskog za decu su zasnovani, između ostalog, i na raznim projektima koji naše đake motivišu za dalji rad i daju im širu sliku o značaju engleskog jezika.

Stiže proleće, a sa njim i prolećnji nemiri izazvani lepim vremenom koji su noćna mora za sve prosvetne radnike, pa i za nas koji se bavimo engleskim jezikom. Šta raditi da ostanemo na pravom kursu? Bacili smo se na projekte! Crtamo, slikamo, pišemo i sve to na engleskom!

Najbolji način da decu zainteresujete za neku temu je da im date nešto opipljivo, nešto što mogu da sami osmisle i na čemu mogu da primene svoje znanje. U ovom konkretnom primeru deca su učila o životinjama. Kada smo naučili kako se koja životinja zove, pevali smo pesmicu o životinjama, a onda smo učili i priču. Da bi se priča naučila, potrebno je da je mali đaci čuju više puta kako bi imali priliku da čuju tekst i pravilnu intonaciju, da bi na kraju i sami mogli da je reprodukuju. To je zamorno i dosadno ako se radi na klasičan način. Zato smo promenili strategiju i dok je teacher puštala priču i pesmu na cd-u, deca su crtala i bojila životinje. Na taj način su delove koje nisu dobro naučili mogli su da čuju još par puta, a da im to ne bude dosadno. Postepeno, svi su tekst znali sve bolje i sve aktivnije učestvovali u repordukciji, a da nisu bili ni svesni da naš mali projekat nije bio samo crtanje i bojenje:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *